FEEDBACK OF FEEDFORWARD?

Personalcolor

FEEDBACK OF FEEDFORWARD?

ONTDEK JE TALENT MET PERSONALCOLOR

Als salestrainer | salescoach word ik regelmatig gevraagd om medewerkers beter te maken. Tsja, hoe kan het ook anders als je motto: “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden” is? PERSONALCOLOR is het meest uitgebreide 360 graden feedback instrument dat inzicht geeft in je zelfbeeld en hoe anderen je bekijken.

BEWUSTWORDING

Als medewerkers binnen sales, onderhandelingen of presenteren beter willen worden is de eerste stap bewustwording. De bewustwording zorgt voor een moment van stilstand. Stilstand om je te realiseren wat je al goed doet en tegelijk waar je zelf nog kunt verbeteren.

KWETSBAARHEID

Ik noem dit het leren van het verleden om te groeien in de toekomst. Professionals durven te vragen om feedback. Zij gebruiken de antwoorden om beter te worden. Ook durven deze professionals zichzelf kwetsbaar op te stellen.

INZICHT

De tweede stap van het 4-staps leerproces is het krijgen van inzicht in hetgeen ik nog niet goed kan of beheers. Maar hoe krijg je dit inzicht nou? O.a. door stelselmatig om feedback te vragen. Eén van de meest gebruikte methodes is een jaarlijks 360 graden onderzoek.

360 GRADEN ONDERZOEK

Een 360 graden onderzoek geeft jou op twee vlakken inzicht: je zelfbeeld en het beeld dat anderen van je hebben. In de realiteit komt het vaak voor dat het zelfbeeld niet overeenkomt met het beeld dat anderen hebben. De reden? Die ligt in de communicatieruis die ontstaat bij het observeren van jezelf en de ander. Want hoe objectief kijk jij naar jezelf?

HOE WERKT PERSONALCOLOR?

Om een objectief, nauwkeurig en zuiver beeld te vormen over jezelf gebruikt Personalcolor respondenten. Respondenten zijn personen uit je omgeving. Denk aan: collega’s, familie, vrienden, leveranciers, klanten, etc.

Als jij een 360 graden Personalcolor onderzoek wilt doen, krijg je toegang tot ons dashboard. Dit dashboard geeft je de mogelijkheid om een vragenlijst over jezelf in te vullen. Hierdoor krijg je inzicht in je zelfbeeld.

Vervolgens kun je via het Personalcolor dashboard respondenten uitnodigen. Des te groter de groep mensen die feedback geeft, des te realistischer het feedbackbeeld.

Na het invullen van de online survey ontvang je een uitgebreid rapport met daarin alle feedback. Het rapport bevat je zelfbeeld, het feedbackbeeld en de opmerkingen die respondenten hebben gegeven.

WAT LEVERT PERSONALCOLOR MIJ OP?

Traditionele persoonsgerichte testen gebruiken introspectie (zelfonderzoek) om een persoonlijkheidsbeeld te vormen. Het blijkt echter dat in ruim 70 procent van de gevallen het zelfbeeld dat mensen van zichzelf hebben niet overeenkomt met het beeld dat anderen van hen hebben.

  • Een realistisch feedbackbeeld door het gebruik van respondenten
  • Een duidelijke vergelijking tussen jouw zakelijke en privé omgeving
  • Inzicht krijgen in je stijlflexibiliteit (de mate waarin je je aanpast in bepaalde situaties)

WAAR WORDT PERSONALCOLOR INGEZET?

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Betere communicatie

FEEDBACK of FEEDFORWARD

Wil jij meer weten over hoe PERSONALCOLOR jou, je team of je organisatie kan helpen? Vraag onze brochure aan of neem contact op.