Onze RADAR© aanpak

Realiteit

De werkelijkheid of realiteit is de manier waarop de organisatie zich momenteel manifesteert. Oftewel: hoe doet de organisatie, het team of jij als persoon het momenteel?

Wij zien in de regel 3 vormen waarop de realiteit zich laat zien:

 1. Het gaat minder goed
 2. Het gaat goed
 3. Het gaat uitstekend

Een organisatie, team of persoon gaat op zoek naar een oplossing zodra dit geconstateerd wordt. De oplossing moet leiden tot betere resultaten of het behouden van uitstekende resultaten.

Analyse

Als een organisatie, team of persoon beter wil worden, is inzicht zeer belangrijk. Als je wilt verbeteren moet je twee onderdelen bekijken:

 1. De organisatie
 2. De werknemer

Wij analyseren de organisatie via de 7S-methode. Het 7S-model van McKinsey is prima geschikt voor het achterhalen van de Sterktes en Zwaktes. Het 7S-model van McKinsey combineert rationele en harde elementen met emotionele en zachte elementen. De 7 elementen die geanalyseerd worden:

 1. Shared values – wat zijn de gedeelde organisatiewaarden?
 2. Strategie – wat zijn de doelstellingen van de organisatie?
 3. Structuur – hoe zijn de taken en verantwoordelijkheden geregeld?
 4. Systemen – wat zijn de werkwijzen, procedures en afspraken?
 5. Staf – Welke competenties zijn er beschikbaar?
 6. Stijl van management – hoe komt het gedrag van het management op de werknemers over?
 7. Sleutelvaardigheid – wat zijn de USP’s van de organisatie?

De organisatie is het fundament waarbinnen de werknemers hun prestaties moeten leveren.

Werknemers moeten prestaties leveren en doen dit of naar behoren, of niet. Om te zien of medewerkers de juiste competenties hebben voor hun functie, staan wij stil bij een kort competentie-onderzoek.

Design

Zodra wij de organisatie en de werknemers hebben geanalyseerd, wordt er een ontwikkelplan ontwikkeld. Dit ontwikkelplan verzorgt de ontwikkeling van de werknemers en heeft drie onderdelen:

 1. Kennis
 2. Vaardigheid
 3. Mindset

Actie

De volgende stap van het ontwikkelplan is de actie. Actie is de verzamelnaam voor de activiteiten die wij inzetten om het uiteindelijke doel te realiseren:

 • Training
 • Workshops
 • Coaching
 • Gamification

Resultaten

Te vaak zien organisaties ontwikkeling helaas nog als een kostenpost. Terwijl werknemers deze ontwikkeling nodig hebben om de veranderingen het hoofd te kunnen bieden. Wij meten de resultaten van onze activiteiten op vier niveaus:

 1. De reactie op de training, workshop of coaching
 2. De toename van kennis als resultaat van de training, workshop of coaching
 3. De toepassing van het geleerde op de werkvloer
 4. De resultaten in omzet, marge, etc.

Bij alles wat wij doen, zijn de gewenste resultaten het allerbelangrijkste. En hoewel onze RADAR-aanpak de beste methode is, kunnen resultaten op verschillende manieren worden gerealiseerd.

Wij komen graag in contact met je om bovenstaande aanpak toe te lichten en te demonstreren hoe dit voor jou de juiste voordelen kan opleveren.