FEEDBACK OR FEEDFORWARD?

Feedback or feedforward?

Leren van het verleden om te groeien in de toekomst. Professionals vragen geregeld om feedback. Zij gebruiken de feedback om te leren van hetgeen zij goed doen en wat zij mogelijk nog beter kunnen doen. Het blijkt vaak een kleine stap van goed naar (nog) beter.

Stel dat iemand jou vraagt: “wat zijn jouw kwaliteiten?”. Of stel dat iemand jou vraagt: “welke kwaliteiten, die minder ontwikkeld zijn, houden jou weg van het gewenste succes”? Weet jij daar dan precies het antwoord op?

Als mens denken wij precies te weten wat onze kwaliteiten zijn. Des te vaker je om feedback vraagt, des te groter de kans inderdaad is dat je weet wat je kwaliteiten zijn. Maar toch is dat niet altijd het geval.

Johari-venster

Het Johari-venster, vaak ook aangeduid met de Engelse term Johari window is een model gecreëerd door Joseph Luft en Harry Ingham. De naam “Johari” is afgeleid uit hun namen: Joseph Luft en Harry Ingham. Het model helpt mensen hun communicatie beter te begrijpen. Het model wordt onder andere gebruikt in (bedrijfs)trainingen gericht op de zachte kant.

Vooral het tweede kwadrant, de zogenaamde “blinde vlek”, die wel bekend is bij anderen, maar niet aan jezelf, levert in zekere mate een hoop frustratie op. Want jij denkt jezelf te kennen en ineens blijk je een blinde vlek voor iets of iemand te hebben. En dat dat vervelend is ‘a-la’, maar dat het ook nog eens bij de ander bekend en bij jou onbekend is, dat is helemaal vervelend.

Blinde vlek

Hoe kom jij nou te weten waar jouw “blinde vlek” zit? Of hoe kom jij erachter, door aan een groot aantal mensen feedback te vragen, wat jouw absolute kwaliteiten zijn?

Als trainer en coach, vind ik het mijn taak om mensen bij hun ontwikkeling te helpen. Maar nog belangrijker, ik heb de overtuiging dat je beter meer van je absolute kwaliteiten (talenten) in kan zetten, dan dat je investeert in het ontwikkelen van je zwakke punten.

Personalcolor

Een effectieve en efficiënte tool die ik hier voor inzet is Personalcolor. Personalcolor is een persoonlijkheidsinstrument dat jou een zeer compleet zelfinzicht geeft. Je krijgt inzicht in hoe jij jezelf ziet (zelfbeeld) en hoe anderen, uit de zakelijke en persoonlijke omgeving, jou ervaren (feedback beeld). Ook krijg je inzicht in jouw sterke eigenschappen en mogelijke ontwikkelpunten.