Even voorstellen

Interessant dat je deze tekst leest en daarmee op mijn site kijkt. Zoals bij iedere “over ons site”, stel ik mijzelf graag voor. Ik vind het namelijk belangrijk dat je een goed beeld over mij krijgt. Want zaken doen is vooral een “mensending” en daarbij is contact dus belangrijk.

1970

Ik ben geboren in 1970 in Amsterdam. Amsterdam West was voor mij de plek. De plek van het ‘pleintje’, de Paulusschool en o.a. de speeltuinvereniging Wiltzangh.

Na de MAVO ging ik Commerciële Economie doen op de 1e Katholieke MEAO. Het vak commerciële economie lag mij goed. Blijkbaar is daar toen al de kiem gelegd voor sales.

Na Militaire Dienst begon ik bij Koninklijke Martens Brandkasten. Daarna volgden dealermanager, salesmanager, account executive en internal account manager. De laatste functie in loondienst bij Dell was sales trainer.

NLP

Als sales trainer geloof ik dat iedereen talenten heeft en die help ik graag verder ontdekken. Hierbij helpt mijn NLP achtergrond. Ik startte met NLP in 2001 en zet dat nog steeds in tijdens mijn salestrainingen.

Een belangrijk jaar was in 2011. Ik kreeg toen een burn-out. Een lastige periode en ook een periode waarin ik veel leerde over mijzelf. Eén van de voordelen is dat ik anderen daarom wat makkelijker kan adviseren.

Salesassessments, salestraining en salescoaching

In 2012 startte ik mijn eigen bedrijf. Als salestrainer help ik organisaties beter te verkopen. Ik zet daar salesassessments, -training en -coaching voor in. Mijn trainingen zijn gebaseerd op bijna 30 jaar ervaring.

Quote die mij typeert: 
…“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden“

Ik ben in deze business gestapt, omdat …
…Het overbrengen van kennis, eenvoudig uitleggen en echt contact maken met mensen mijn passie is. En toevallig is dit op het gebied van sales omdat ik daar vanaf 1991 ervaring in heb.

Trots

Ik ben ongelooflijk trots op …
…Mijn gezin (al is dat niet waar het hier om gaat) en op mijn eigen bedrijf, Van Stein Consultancy. Vanaf 2012 help ik bedrijven met het effectiever worden in de verkoop en daarbij realiseer ik mijn eigen targets en groei.

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik …
…De prospect enorm uitdaagde zonder mij te realiseren dat ik gewoon arrogant deed tegen deze man. Er ontstond geen chemie en ik heb daar nog steeds spijt van. Ik zou het volgende keer nooit meer zo aanpakken.

Mijn grootste inspiratie is …
Tony Robbins (Amerikaans trainer) en René Kuiper (NLP trainer)

Adam en …

Ik onderscheid mezelf door …
…Mijn EVA-principe. Dit principe staat voor

  1. Ervaring.
  2. Voorbereiding.
  3. Aanpassingsvermogen.

Aanpassingsvermogen
Dit heeft op twee punten betrekking. 1) afstemmen op de stijl en snelheid van de deelnemer. 2) als de deelnemers het nodig hebben, durf ik af te wijken van mijn programma’s. Hierbij hou ik de bedrijfsdoelen wel voor ogen.

Familie, vrienden, kennissen en klanten typeren mij als …
…direct, enthousiast, open en nieuwsgierig. Oftewel een DOEN-type.

Blijf leren

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als …
…Je niet leert van je fouten en alles zelf blijft doen. Focus op waar je goed in bent en besteed uit waar je geen energie van krijgt.

Ik wil niet met pensioen gaan, voordat …
…Ik mijn boekidee “de schoonheid van mijn salesfout” heb gerealiseerd. Dit boek gaat over mijn eigen salesfouten en hoe je dit, als ondernemer of medewerker, kunt voorkomen.

Wil jij ook weten wat je moet doen om 21,3% te groeien in omzet? Dan kom ik graag kennis met je maken om samen te kijken wat er beter kan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.