8 TIPS OM SUCCESVOLLER TE WORDEN

8 tips voor succesvolle mensen

8 tips om succesvoller te worden

Succesvolle sales onderscheiden zich van niet-succesvolle sales. Maar wat zijn dan de verschillen die het verschil maken?

Volgens psycholoog, auteur en spreker Sherrie Campbell, begrijpen ‘De meest succesvolle leiders, dat succes iets is dat in de loop van de tijd wordt behaald.’

Sherrie Campbell deelde in een artikel op de Amerikaanse website Entepreneur.com acht gewoontes van zeer succesvolle leiders. Leiders zijn mensen die, ongeacht hun functie, het stuur zelf in handen nemen.

1. Lees elke dag

Als je leest, leer je! Het verbetert je mentale gezondheid, vermindert stress, vergroot je kennis, vergroot je woordenschat, verbetert je geheugen, activeert je redeneervaardigheden waardoor je beter in je sales vak wordt, verbetert je concentratievermogen, verhoogt de schrijfvaardigheid (goed voor emails en offertes) en is een geweldige bron van gratis entertainment. Je kunt een boek lezen. Of luisteren naar audio-books.

8 tips voor succesvolle mensen

2. Focus op uitdaging

Waar zou je zijn zonder uitdaging? Leiders leven en gedijen door uitdagingen. Daag jezelf uit om te slagen. Het overwinnen van uitdagingen heeft positieve invloed op je zelfvertrouwen.  Successen zetten aan tot motivatie. Jouw motivatie helpt je verder om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen

8 tips om succesvoller te zijn

3. Een goede gezondheid

Leiders maken er hun gewoonte van om goed voor zichzelf te zorgen. Een goede gezondheid is een basis en vormt jouw fundament. Jij weet dat je gezondheid de basis is van waaruit alle andere dingen de kans krijgen om te gedijen. Maak een gewoonte van: regelmatig sporten, te letten op wat je eet en voldoende te slapen. Het resultaat is meer: focus, energie en uithoudingsvermogen. Maak gebruik van apps die je helpen of zoek een coach die je hierbij kan helpen.

8 tips voor succesvolle mensen

4. Leer van rolmodellen

Als jij kunt leren van rolmodellen (1 van de basisvaardigheden van NLP) kun je achterhalen wat zij denken, hoe zij denken en hoe zich dat uit in hun gedrag. Ben jij vaak overdreven kritischop jezelf wanneer je een fout maakt? Zorg dan voor mensen die je kunt raadplegen. Vragen om advies en hulp is een kracht. Twee mensen weten altijd meer dan jij alleen. Iedere coach heeft een coach nodig die hem helpt.

5. Bereid je voor

Als je je vergeet voor te bereiden, bereid je voor vergeten te worden. Als je aan het eind van de dag terugkijkt naar gisteren; wat ging er goed? Wat zou je anders willen doen? Schrijf deze zaken op en doe het de volgende dag iets beter. Stephen Covey noemt zijn eerste habits niet voor niets: Be proactive! Hoe kun je slagen als je geen duidelijkheid hebt over wat je op een bepaalde dag wilt bereiken? Als je je voorbereid focus dan op de zaken die belangrijk en nog niet urgent zijn. Zo kun jij eenvoudig je prioriteiten bepalen.

Virtual Selling Preparation

6. Gebruik visuele doelen

Zonder SMART doel heb je geen richting en focus. Het bepalen van een doel is vaak één. Het opvolgen is deel twee. Een groot percentage van mensen heeft een visuele voorkeur. Zij moeten dingen zien om zich extern te herinneren en focussen. Als jij een doel hebt, schrijf dit op. Hang het vervolgens op een plek die je dagelijks ziet. Je gebruikt dit als een externe prikkel. De externe prikkel zorgt voor…het woord zegt het al…een externe prikkel.

8 tips voor succesvolle mensen

7. Onderneem consequent actie

Volwassen mensen denken veel na. Dit is een positieve eigenschap. Maar het remt hen ook in hun doorzettingsvermogen. Actie ondernemen betekent uit je comfort zone stappen. En laat dit nu net iets zijn wat mensen niet echt prettig vinden! Wil jij je doelen realiseren? Dan onderneem je iedere dag actie. Is dat spannend? Zeker! Onthoud dat iedere kleine stap je dichter bij je doel brengt. Lukt het even niet?

8 tips voor succesvolle mensen

8. Ken je ‘waarom’

Weet jij precies waarom je alles doet zoals je doet? Waarschijnlijk niet. Omdat motivatie vaak op een onbewust niveau speelt. René Kuiper, voormalig NLP mastertrainer van het NTI NLP, vertelde ooit dat ons onbewuste voor meer dan 90% ons gedrag bepaalt. Dagelijks reflecteren en leren helpt je je onbewuste drijfveren te ontdekken. Iedere avond neem je 10 tot 15 minuten de tijd om te reflecteren. Stel jezelf de vraag: wat maakt dat ik deze activiteit op deze manier heb uitgevoerd? Stephen Covey was ook hier heel duidelijk: ‘Als de ladder niet tegen de juiste muur leunt, brengt elke stap die we nemen ons sneller op de verkeerde plaats.’

8 tips voor succesvolle mensen